500 så det nye flisværk

  • 0
  • juni 6, 2018

Solen leverede det meste af varmen, da Grenaa Varmeværk i lørdags inviterede alle interesserede til at få en rundvisning i det nye flisværk på Bredstrupvej i Grenaa.

De mange rundvisninger blev suppleret af drikkevarer, pølser, is og taler af både værkets formand og byens borgmester. Så det er en både glad og stolt direktør, der fortæller, at dagen var en stor succes. “De første gæster stod klar allerede et kvarter før vi åbnede dørene, og siden kom der flere og flere til,” smiler Søren Gertsen.

Officiel indvielse

På talerstolen takkede både bestyrelsesformand for varmeværket Kent Soelberg og borgmester Jan Petersen for et godt samarbejde i en byggeproces, der har haft både op- og nedture, blandt andet på grund af en underleverandørs uventede konkurs. Borgmesteren fik samtidig overrakt et banner som bevis på, at Norddjurs Kommune er blevet bivenlig, efter at værket har tilplantet 1,5 hektar jord med blomster.
Som symbol på den officielle indvielse af flisværket, blev der sluppet 1000 balloner fri, som fløj hen over hovederne på de mange fremmødte. “Ballonerne er naturligvis miljøvenlige og letnedbrydelige, så det er helt i tråd med vores politik om bæredygtighed,” forsikrer Søren Gertsen.

Direktør Søren Gertsen byder velkommen fra talerstolen

Bestyrelsesformand Kent Soelberg fortæller om op- og nedture frem til åbningen af værket

Borgmester Jan Petersen ønsker tillykke og takker for det gode samarbejde

Folk venter på de 1000 balloner

1000 balloner slippes løs og markerer indvielsen

Direktør Søren Gertsen, borgmester Jan Petersen, bestyrelsesformand Kent Soelberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is mod højdeskræk

En af gæsterne var Jens, der selv er koblet på fjernvarmenettet. “Jeg læste om indvielsen på Facebook og syntes, at det lød som et spændende arrangement,” fortæller han, netop som han kommer fra en rundvisning sammen med sine tre børn Sebastian, Isabell og Jasmin.
Sebastian og Isabell syntes, det var spændende at se, hvordan det varme vand i vandhanen og radiatoren egentlig bliver til. Fra toppen af bygningen kunne de endda se helt hjem til deres hus i nærheden af Baunhøj Mølle.
“Jeg har højdeskræk, så jeg var lidt bange, da vi skulle op ad trapperne,” fortæller Jasmin, der er den yngste i flokken. “Men så gik vi ned og fik en is, og så blev det godt igen,” tilføjer far Jens med et smil.

Far Jens med Sebastian, Isabell og Jasmin

Teknik og miljøforhold

Inden dagen var omme havde Oluf, der arbejder på flisværket, gennemført tre rundvisninger. “Folk var meget interesserede og spørgelystne, så hver tur tog omkring en time,” forklarer han og fortsætter: “Mange ville gerne vide, hvor mange læs flis, vi bruger om dagen. Og så spurgte flere ind til, hvad der sker med asken efter afbrænding i forhold til det miljømæssige.”
“Dagen gik over al forventning, og jeg er super tilfreds med, at så mange var mødt frem og viste så stor interesse for deres fjernvarmeanlæg,” fortsætter Søren Gertsen og slutter med en anden god nyhed til andelshaverne: “Det er da kun en ekstra bonus, at vi i samme uge har kunnet afsløre, at fjernvarmen bliver 16 procent billigere allerede fra den 15. juni.”

Se også en video med udklip fra borgmesterens og værkets bestyrelsesformands taler her.

Rundvisning på toppen af flisværket

Spørgelystne folk på rundtur

Et kig ind i den tændte fliskedel

I teltet kunne man finde drikkevarer, pølser og is

Folk venter på at komme på guidet rundvisning på værket

Driftsleder på flisværket Klaus Albæk fortæller om alt det tekniske

Der var lagt masser af pølser på grillen til gæsterne

Flot havudsigt fra toppen af værket

Indenfor i kontrolrummet

Selvom det var varmt udenfor, var der alligevel blus på kedlen