Året der gik

  • 0
  • december 15, 2017
Søren Gertsen

Året der gik

Vores direktør Søren Gertsen fortæller om året der er gået.

“Det har været et utroligt spændende år, der bl.a. er gået med byggeriet af det nye flisværk, udskiftning af målere, så alle målere nu kan fjernaflæses, og planlægning af nye projekter.

Det har været en udfordrende proces at opføre et flisværk af denne skala. Midt i processen blev vi udfordret af maskinleverandørens konkurs, det betød, at vi selv måtte udfylde den rolle. Heldigvis kunne vi langt hen ad vejen holde tidsplanen, og det er tilfredsstillende at se tilbage på.

Lige nu ser vi frem til, at det nye flisværk kommer i drift til januar. Alle installationer og anlæg skal gennemtestes og godkendes af brandmyndighederne. Derudover kommer Inspecta Denmark A/S og sikrer, at alle de sikkerhedsmæssige foranstaltninger på anlægget er i orden. Der stilles nemlig særlige krav til trykbærende anlæg som vores.

Til foråret ser vi frem til at invitere alle interesserede – forbruger eller ej til åbent hus, hvor store og små kan opleve flisværket med egne øjne.

Selvom flisværket nu på mange måder står på egne ben, hviler vi ikke på laurbærrene. Vi har nye og spændende projekter i støbeskeen. Et af dem er et nyt solvarmeanlæg, der bliver en halv gang større end det nuværende, som står for 5% af vores varmeproduktion. Vi har købt nabogrunden til det nuværende solvarmeanlæg, og vi forventer at have det nye anlæg i drift ved udgangen af 2018.

Vi har lige fået godkendt projektet ved kommunen, og det er i øjeblikket i offentlig høring. Vi forventer at kunne producere 10% af byens energiforbrug fra solens stråler, når anlægget står færdigt.

Alt i alt har det været et godt og begivenhedsrigt år, og vi ser frem til en masse spændende projekter i det nye år. Rigtig glædelig jul og godt nytår.”