Første gravko-skovl er taget

  • 0
  • juli 9, 2018

Første gravko-skovl er taget

Du læste rigtigt. Vi har ikke taget det første spadestik, men tog den store gravko i brug, da vi markerede starten på byggeriet af det nye solvarmeanlæg.

Lokale i arbejde hele sommeren

Mandag den 18. juni 2018 gik vi i gang med byggeriet af det nye solvarmeanlæg, der sammen med det nuværende kommer til at strække sig over 20.600 kvadratmeter.

Lokale håndværkere fra Aalsrode Tømrerfirma og Murerfirma Bent Klausen er allerede godt i gang med første etape af byggeriet.

El:con vil derefter fortsætte en del af arbejdet, inden der kommer specialister i opsætning af netop denne type anlæg hertil for at tilslutte det hele.

Teknologien udvikler sig

Hen over sommeren skal vi blandt andet have rejst en akkumuleringstank på 4.500 kubikmeter – magen til den, vi har ved flisværket. Den kan rumme mere end dobbelt så meget energi som den, vi allerede har til det nuværende anlæg.

Der er generelt sket meget med teknologien, siden vi byggede det første anlæg i 2014 – dette betyder, at vi nu får “mere for pengene”. Vi får mere energi pr. kvadratmeter til en billigere pris end i 2014.

Solvarme til sommer

Når vi får overdraget nøglerne til det nye solvarmeanlæg i februar 2019, vil dette anlæg kunne producere 9.400 MWh hvert år. Det betyder, at solvarmeanlæggene tilsammen vil levere knap 10 % af den samlede fjernvarme til byens hjem.

Til næste sommer forventer vi, at vi i perioder kan producere varme udelukkende fra solvarmeanlægget og dermed helt lukke flisværket ned.