Fremgang på Solvarmeanlæg 2

  • 0
  • november 13, 2018

Fremgang på Solvarmeanlæg 2

 

I den seneste måned har vi set stor fremgang i byggeriet på Solvarmeanlæg 2.

Teknikhuset står færdigt til, at vi kan begynde at sætte fokus på det tekniske anlæg, som skal bruges til den daglige drift. Du kan læse om opsættelsen af vekslere i et andet indlæg på vores hjemmeside.

Akkumuleringstanken står færdig i fuld højde og er ved at blive isoleret og beklædt med facade plader. Akkumuleringstanken er med sine 4.500 kubikmeter magen til den, vi har ved flisværket. Den kan rumme mere end dobbelt så meget energi som akkumuleringstanken, vi har til det nuværende solvarmeanlæg.

De beslag, som skal bære selve solpanelet, er alle banket i jorden og knap halvdelen af de i alt 1.440 solpaneler er sat på.

Der er generelt sket meget med teknologien, siden vi byggede det første anlæg i 2014 – dette betyder, at vi nu får “mere for pengene”. Vi får mere energi pr. kvadratmeter til en billigere pris end i 2014.

Når vi får overdraget nøglerne til det nye solvarmeanlæg i februar 2019, vil dette anlæg kunne producere 9.400 MWh hvert år. Det betyder, at solvarmeanlæggene tilsammen vil levere knap 10 % af den samlede fjernvarme til byens hjem.

Fra næste sommer forventer vi, at vi i perioder kan producere varme udelukkende fra solvarmeanlægget og dermed helt lukke flisværket ned.