Udramatisk markbrand

  • 0
  • august 9, 2018

Udramatisk markbrand

Grenaa Varmeværk oplevede i går en af bivirkningerne ved den meget tørre sommer. Den bagende sol har ellers en positiv indvirkning på solvarmeanlægget, og de seneste tre måneder er der slået rekorder i at producere solvarme til Grenaa by.

Ved siden af det eksisterende anlæg er entreprenører lige nu i gang med at grave ud til endnu et stort solvarmeanlæg, og i den forbindelse opstod der i går onsdag en lille afgrænset brand på området.

“Entreprenøren var i gang med at klippe græs på et stort areal, da der opstod en gnist efter græsslåmaskinen ramte en sten. De fik hurtigt hældt sand på, som bremsede ilden, og de fik alarmeret brandvæsnet,” fortæller direktør for Grenaa Varmeværk Søren Gertsen, der selv observerede den første røg et par hundrede meter derfra. Da han nåede ned på området kort efter, var branden slukket og alt under kontrol.

“Brandvæsnet ankom og fik sprøjtet vand over området, og hele aktionen varede cirka 20 minutter. Det var ganske kontrolleret og uproblematisk, og har ikke haft nogle konsekvenser for hverken varmeværket eller det videre byggeri af vores solvarmeanlæg,” afslutter Søren Gertsen.

Kort efter var entreprenøren igen i gang med arbejdet.

Entreprenøren var hurtigt i arbejde igen.

Det lille mørke område, hvor branden opstod.