Halv pris for lavenergihuse

18. februar 2021

Halv pris for lavenergihuse

Da Josefine Kildahl og Morten Pedersen besluttede sig for at bygge deres drømmehus på Møgelbjerg, valgte de at få lagt fjernvarme ind, selv om der ikke er tilslutningspligt. “Vores hus er klassificeret som lavenergihus, og derfor fik vi investeringsbidraget reduceret til det halve,” fortæller Morten, der, sammen med Josefine og deres to børn, overtog nøglerne i starten af juni måned i år.

“Vi havde også fjernvarme i vores tidligere hjem,” supplerer Josefine og fortsætter: “Det har altid fungeret fint, og vi regner med, at vores varmeudgift kommer til at ligge på 8-10.000 kr. om året. Det er det samme som i vores gamle hus, selv om det her er 50 kvm. større. Der er gulvvarme over hele huset, og det er virkelig lækkert.”

Parret blev anbefalet at koble sig på fjernvarme af deres byggerådgiver. “Vi købte huset gennem et af de store typehusfirmaer, og det var rådgiverens erfaring, at det ikke kunne betale sig at finde andre opvarmningsformer som fx varmepumper, når tilkoblingen var så billig,” fortsætter Morten.

I dag er de glade for den beslutning, både fordi de helt slipper for at tænke på vedligeholdelse af eventuelt eget varmeanlæg, og fordi de i planlægningsfasen af huset havde masser af andre ting at forholde sig til. “Det har været en spændende proces med masser af forskellige valg, hvor vi har skullet sætte os ind i mange forhold, så det var rart og bekvemt, at vi blev rådet til at vælge fjernvarme,” runder Morten af.